Apolitični

GAST danas: Od okruglog stola o turizmu do radionice o vinima

GAST danas: Od okruglog stola o turizmu do radionice o vinima

Drugi dan 22. međunarodnog sajma GAST 2017 u Spaladium Areni bit će obilježen brojnim događanjima, bilo stručnim skupovima ili prezentacijama i degustacijama te radionicom o vinima.


Na okruglom stolu ‘Poduzetnički centar za nove tehnologije u turizmu – Potreba ili medijska manipulacija’ (10.30 – 12.00, Konferencijska dvorana), raspravljat će se o novim tehnologijama i inovacijama, o prilikama i mogućnostima razvoja, o suvremenim trendovima i izazovima turizma te o Poduzetničkom centru kao potpornoj instituciji razvoju novih tehnologija i ‘know how’ primjerima dobre prakse razvoja novih tehnoloških proizvoda u turizmu.
Nakon toga (12.00 – 13.00, Konferencijska dvorana) slijedi prezentacija projekta ‘Gradovi ugodnog življenja’ Regionalne razvojne agencije SDŽ, a potom u 13.15 i prezentacija Shitake gljiva.
U prijepodnevnom dijelu, na Centralnom degustacijskom trgu bit će živo, mirisno i slasno. Odvijat će se predstavljanje splitske gastro scene, gdje će se predstaviti restoran O’Zlata (11.00 – 12.30), Petason mesoprometa (12.45 – 14.15), Turističke zajednice grada Osijeka koja priprema njihov tradicionalni specijalitet fiš paprikaš (14.30 – 16.30) te u okviru splitske gastro scene i restorana Zora bila – street food, sljubljivanje šampionskih vina s hranom (17.00 – 19.00).
Sky box će od 16 do 17 sati ugostiti radionicu vina ‘Crna vina – stup Dalmacije by Vino.like. Dalmacija je svoju slavu u vinskom svijetu stekla robusnim, temperamentnim i moćnim crnim vinima. Na ovoj radionici predstavit će se četiri različita terroira i četiri sorte karakteristične za Dalmaciju: plavac mali, babić, crljenak i trnjak.