Apolitični

Gamergate ili rat razjarenih gamera protiv “woke agende” se nastavlja

Studio Sweet Baby Inc. nova je žrtva napadačke online kampanje alt-rightovaca koji ih optužuju su za forsiranje tzv. woke agende, točnije, inkluzivnosti i različitosti u videoigrama

Među tvrdnjama sudionika navedene Steam grupe, našla se i ona da je upravo zbog intervencije Sweet Baby Inc. jedna od protagonistica igre “Alan Wake 2” crnkinja Saga Anderson, iako je to odlučno opovrgnuo jedan od tvoraca te igre Kyle Rowley.

U grupi se može naći i niz žalopojki zbog sve manje seksualizacije ženskih protagonistica u igrama, što je već neko vrijeme trn u oku gamerima naviklim na neproporcionalno obdarene junakinje.

Da Gamergate zapravo nikada nije završio, svjedoči i pobuna protiv ženske protagonistkinje u najnovijoj GTA igri, kritike prerealističnog (čitaj neatraktivnog) izgleda junakinje Aloy u igri “Horizon Forbidden West”, organizacija “anti-woke” konvencije BasedCon te dakako i najnovija drama sa Sweet Baby Inc. koju se naziva i Gamergate 2.0. No, svijet videoigara, koliko god od toga strahovali neki, naprosto se mijenja organski, kako se gamingom počinje baviti sve raznolikiji spektar ljudi. Tako primjerice, prema recentnim podacima, samo u SAD-u žene danas čine gotovo polovicu gamerica i gotovo 30% game developerica. A kako je kazala direktorica Sweet Baby Inc., Kim Belair, njezin studio nema apsolutno nikakvog utjecaja na osnovnu priču neke igre ni u nju ima zadatak ubaciti “woke” elemente.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Image by Barbara Bonanno from Pixabay