Apolitični

G. Begović: „Jedinstvo” je moj život

Goran Begović, dopredsjednik kulturno-umjetničkog društva „Jedinstvo”, šetajući Gundulićevom ulicom odavno je zapazio Terraconov salon kulture.

Ne znajući što salon osim vina Vinoteke Viole nudi, iz znatiželje se odazvao na poziv novinarske ekipe Terracon Newsa te porazgovarao s njima o uspjesima najtrofejnijeg i najstarijeg hrvatskog KUD-a iz Splita.

U antiknom ambijentu Terraconovog salona kulture otkrio je koja događanja „Jedinstvo” ima za cilj odraditi do konca ljeta te istaknuo da je „Jedinstvo” u kojem djeluje trideset i osam godina njegov život. Za to vrijeme gosp. Begović je naučio plesati, pjevati i voljeti ne samo splitsku, nego i nacionalnu baštinu, ali je ostvario niz uspjeha je upoznao i svoju suprugu koja zajedno s njegovom kćerkom djeluje u kulturno-umjetničkom društvu koje generacije na hrvatskom plesu, glazbi i pjesmi odgaja.

Dopredsjednik Goran Begović slovi za najtrofejnijeg voditelja i plesača u povijesti folklornog ansambla „Jedinstvo” te je po toj osnovi stekao i titulu legende društva koju su mu pripisali kolege. O svojim uspjesima nije pričao, već je naglasio i nakon razgovora za Terracon news da bi volio da se što više Splićana, ali i drugih posjetitelja, odazove na ljetne manifestacije na Rivi na kojima će društvo nastupiti. Kazao je da će posjetitelji tom prigodom moći uživati u uvijek rado viđenoj koreografiji Branka Šegovića „Splitski plesovi” u izvedbi folklornog ansambla te u dalmatinskom i slavonskom setu pjesama koje će zajedno s mandolinsko-tamburaškim ansamblom izvesti ženska vokalna sekcija. Ostatak repertoara nam nije htio otkriti, već je kazao da možemo samo pogađati čime će nas u nastupima iznenaditi. U nastupima devedeset i šest godina starog splitskog KUD-a „Jedinstvo” na Rivi ćemo moći uživati:
– 27. kolovoza u 21 sat,
– 8. rujna u 21 sat,
– 15. rujna u 21 sat,
– 22. rujna u 21 sat.

Večeras će folklorni ansambl Kulturno – umjetničkog društva “Jedinstvo” na Rivi s početkom u 21 sat.

Više o nastupima društva možete se informirati i na službenim stranicama KUD-a „Jedinstvo” kao i na Facebook-u.

Više u kategorji: kultura, život
Jelena Perko, mag. oec.