Apolitični

Full body workout na pustolovnoj utrci „Cetina adventure race”

Početak lipnja bilježi sve toplije dane i početak sezone kupanja, a odlazi se i više u prirodu i na planine, organiziraju se druženja i veselice i aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodi, tim više što počinju i godišnji odmori, završava školska godina itd.

Međutim, u nekoliko regija Hrvatske organizira se fizički vrlo zahtjevna, a i turistički zanimljiva, pustolova utrka i to vrletima Dalmacije, Istre i Slavonije. Jedna od njih je skorašnja pustolovna utrka „Cetina adventure race” koju sa zadovoljstvom pripremaju članovi kluba „Adventure Cetina” iz Sinja koji u svojim kršnim poljima, padinama okolnih planina i koritom rijeke Cetine brinu da na najbolji mogući način osiguravaju sadržajne i zanimljive pustolovne zadatke koje će trebati savladati tridesetak natjecatelja iz Hrvatske, susjedne BiH i Slovenije. Dakle, ovo je međunarodna pustolovna utrka u dužini od oko 130 kilometara, potvrđuju nam naši gosti i organizatori utrke, Petar Mandac, direktor utrke „CAR” i Nikolino Gluić, predsjednik kluba „Adventure Cetina”, kluba koji se specijalizirao za organizacije avanturističkih i pustolovnih utrka.

U iznimne prirodne ljepote Dalmatinske zagore pustolovci će se imati priliku uvjeriti 4. lipnja 2016. godine kada starta šesta međunarodna pustolovna utrka „Cetina adventure race” s ciljem, govore Petar i Nikolino, savladavanja prirodnih prepreka i nametnutih izazova kroz različite discipline u nepredvidljivim vremenskim i prirodnim uvjetima. Fizička sprema, snaga volje, duh zajedništva i poznavanje mnogobrojnih vještina samo su neki od uvjeta za uspjeh. Ugostili smo spomenuti pustolovni dvojac na Rivi koja nam je poslužila kao najveći studijski prostor Lijepe Naše, a odakle će upravo prema Sinju ili kao natjecatelji ili pak rekreativci, krenuti druženja.
No, što su nam još naši gosti kazali kad su u pitanju adrenalinske aktivnosti, tj. kajak, kretanje kroz kanjon, plivanje, vožnja brdskog bicikla, penjanje, absail, skokovi sa stijena u vodu, prelazak preko užeta i razna druga iznenađenja, saznajte u videu.

Zaključimo dragi prijatelji, Cetinska krajina izranja u sasvim novom svjetlu i zaljubljenicima u avanturu pokazuje još jednu svoju stranu – nedovoljno istražene prirodne ljepote.
Video: Teo Peričić