Apolitični

From Shakespeare with love na Zadarskom ljetu

22. Zadarsko kazališno ljeto priređuje vam ugodno i nezaboravno iznenađenje predstavom i to novom u organizaciji HNK Zadar na staroengleskom jeziku, From Shakespeare with love povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea.
Predstavu je adaptirala i režirala glumica Mia Zara, a izvodi ju sa svojim kolegom iz Londona Nicholasom Brightom.
Spajanjem pet njegovih najpoznatijih djela (Romeo i Julija, San Ivanjske noći, Otelo, Hamlet, Mnogo vike ni za što), stvorena je jedna ljubavna priča.

Predstava From Shakespeare with love


Od Shakespearea s ljubavlju nam donosi kolaž Shakespeareovih najljepših stihova o ljubavi, igranih na originalno staroengleskom jeziku. Protagonisti priče su ljubavnici koje se suočavaju sa svim aspektima ljubavi. Od zaljubljenih početaka, preko sumnje o preljubu, želji za osvetom do tragičnog završetka. Ovo je prilika uživati u prekrasnim ljubavnim stihovima, u ambijentu renesansne palača Grisogono Vovo te slušati srednjovjekovne skladbe John Downlanda koje tijekom predstave izvodi Melita Ivković na gitari. (Mia Zara)
Pretpremijera predstave je u četvrtak, 14. srpnja, premijera u petak, 15. srpnja, a izvedba u subotu, 16. srpnja. Početak predstave je u 21:30 u Palači Grisogono Vovo.
Dođite u Zadar i pogledajte predstavu posvećenu velikome Shakespeareu.