Apolitični

Francuska uvodi stroge restrikcije za one bez covid potvrda. To vjerojatno čeka i nas

FRANCUSKA uvodi totalitarizam, stroge restrikcije za one bez covid potvrda. Najavio je to francuski predsjednik Emmanuel Macron, a njegova je najava rezultirala time da se 900.000 ljudi prijavilo za cijepljenje, što je dvostruko više od prošlog rekorda zabilježenog 11. svibnja. 

Svi detalji o mjerama u Francuskoj

Izrael, jedna od prvih zemalja koja je uvela covid putovnice/potvrde ih je ukinula.

Francuska je korak dalje u totalitarizmu, gdje se građani diskriminiraju na temelju zdravstvenog statusa. Nikada nešto slično nije viđeno u povijesti naše civilizacije, pogotovo što se radi o cijepljenju s ekxperimentalnim cjepivima, a što donosi rizik izvan svih normi.

Macron je rekao kako zasad cijepljenje neće biti obvezno za svu javnost, no naglasio je da će ograničenja pogoditi one koji nisu cijepljeni. 

Što se Hrvatske tiče, premijer Andrej Plenković je jučer potpuno otklonio mogućnost obveznog cijepljenja. “Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno”, rekao je Plenković. 

Covid-potvrda, planira se, trebala bi postati sredstvo za ulazak ne samo na gotovo sva događanja nego i u šoping-centre. Kako smo doznali, to je vrlo realna opcija za jesen. Takva se obveza planira uvesti kroz odluku Stožera, odnosno nije potrebno mijenjati nikakav zakon. Po potrebi bi se dodatno proširivala mjesta za koja je potrebna covid-potvrda. 

Ovisno o tome kako se epidemiološka situacija bude razvijala, moguća je još šira primjena covid-potvrda, odnosno da postanu obaveza na još više mjesta”, rekao je prije desetak dana Indexov sugovornik blizak Stožeru. 

Kako smo saznali, jedno od tih mjesta bi mogle biti i uredske zgrade te bi se na ulasku u zgradu mogle provjeravati covid-potvrde. Sva mjesta na kojima su sada obvezne maske potencijalna su mjesta na kojima bi se mogla uvesti obaveza covid-potvrda. To se odnosi na razne ustanove i institucije, javne i privatne, a u najširoj varijanti i na sve trgovine. 

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay