Apolitični

Fotoklub Split organizira školu fotografije – prijave u tijeku

Fotoklub Split i ove godine organizira školu fotografije za sve ljubitelje ovog tipa umjetničkog promatranja i izražavanja. Prijave za školu su u tijeku, a predavanja počinju 17. listopada 2016. godine i trajat će dva mjeseca.

Svoju povijest Fotoklub Split počeo je pisati još davne 1911. godine kada su nekolicina umjetnika, na čelu s Umbertom Giromettijem i Jurajem Božinovićem, pokrenuli klub i opskrbili ga fotografskom opremom. Ratne prilike u narednim godinama, pauzirale su razvoj Fotokluba koji se od Kinokluba odvojio 1952. godine, kada se premjestio u galerijski prostor u Marmonotovoj ulici, a gdje se i danas nalazi. Tijekom dugih godina Fotoklub Split iznjedrio je brojne uspješne fotografe, a ove jeseni nudi priliku još nekolicini njih koji se prijave u edukacijski program kluba.

Redovni voditelj i predavač jest Pero Dragičević, prof., a uz njega predavanja će održati i poznati i cijenjeni fotografi poput Ante Verzottija, Stipe Božića, Maje Prgomet, Toma Dubraveca, Bože Vukičevića, te brojni drugi.

Dva mjeseca škole fotografije dobro su raspoređena u Fotoklubu Split, pa ćete stići naučiti sve o povijesti fotografije, fotografskim aparatima, tehnikama fotografiranja, kompoziciji, boji, svjetlu, žanru fotografije, digitalnoj obradi fotografiji te u konačnici tisku. Teorijski dio škole vrlo je bogat, ali kako sve ne bi ostalo samo na knjigama i razgovoru, Fotoklub Split svoje polaznike i fotografe vodi na jednodnevni izlet u proljeće 2017., gdje će polaznici škole svoje teorijsko znanje primijeniti i u praktičnom dijelu.

Dvomjesečni programa u Fotoklubu Split nudi vam teorijsku i praktičnu edukaciju o fotografiji, a svojim stečenim umijećem vi biste trebali zaokružiti cijelu priču. Završetkom programa Fotoklub Split udjeljuje vam diplomu, čime stječete pravo izlaganja svojih fotografija u Fotoklubu Split – najvećim uspjehom svakom polaznika kluba.

Informacije vezane uz prijavu, kao i sama prijava mogu se dobiti u prostorima Fotokluba Split u Marmontovoj ulici 5 u Splitu ili na mail kluba. Broj polaznika je ograničen,  stoga aparat u ruke i požurite zauzeti svoje mjesto u klupi Fotokluba Split.