Apolitični

Fotograf Filip Koludrović prvi Hrvat s priznanjem British Fashion Awardsa

Samo deset godina otkako je kao tinejdžer kupio svoj prvi fotoaparat, 26-godišnji Filip Koludrović danas se masnim slovima upisao u zlatnu knjigu svjetske mode.

Ovaj Riječanin već prije četiri godine privukao je pažnju kad je kao mladić snimio modni editorijal za Vogue, a sada je dobio hvalevrijedno priznanje od uglednog British Fashion Awardsa, tradicionalne godišnje ceremonije u organizaciji The British Fashion Councila, koja nagrađuje međunarodne pojedince za najistaknutiji doprinos u modnoj industriji.

London je mjesto koje spaja različite kulture i prvak je u samoizražavanju, a svake sezone modni svijet prati tu najvažniju svjetsku dodjelu tražeći tko su nova lica i talenti predodređeni za velike stvari u industriji.

Upravo u toj prestižnoj kategoriji – New Waves: Creatives 2022 – našao se i riječki fotograf među pedeset odabranih kreativaca iz svih polja modnog biznisa – fotografa, snimatelja, art direktora, stilista odjeće, kose i drugih. Tako se u povijest upisao kao prvi Hrvat s priznanjem najcjenjenije i najvrednije modne organizacije.  

Svečana ceremonija The Fashion Awards 2022. održat će se 5. prosinca u čuvenom londonskom Royal Albert Hallu, gdje će, navode organizatori, iz ovogodišnje kategorije New Wave: Creatives 2022. “svi biti službeno predstavljeni i proslavljeni”. Prošle godine listu pedeset najvećih novih nadarenih profesionalaca čitala je Victoria Beckham na gala događanju, kojem su nazočili i Demi Moore, Anna Wintour, Rick Owens, Naomi Campbell, Kylie Minogue, Dua Lipa. Ime ovogodišnje prezenterice još se krije, no sve je više otkrivenih kategorija nominiranih pa se zna da će na modnom događaju godine prisustvovati i Muccia Prada, Pierpaolo Piccioli iz Valentina, Bella Hadid, Adut Akech,…

Modni fotograf koji editorijal objavi u Vogueu, kaže se, ostvario je svoje snove. Filipu je to pošlo za rukom sa samo 22 godine! I to samo osamnaest mjeseci nakon što je snimio prvu modnu priču za hrvatsko izdanje magazina Elle, a do suradnje s Vogueom u svoj portfelj prikupio je zadivljujući broj editorijala objavljenih u magazinima Numéro, GQ, Elle, Harper’s Bazaar, L’Officiel.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay