Apolitični

FOTOGALERIJA: Fondacija Mies van der Rohe objavila je finaliste nagrade Europske unije za suvremenu arhitekturu

Fondacija Mies van der Rohe objavila je finaliste nagrade Europske unije za suvremenu arhitekturu – Mies van der Rohe 2024. Od sedam finalista, pet ih je u konkurenciji za glavnu arhitektonsku nagradu, a dvoje za nagradu za mlade autore, piše UHA.

Dobitnici glavne nagrade i nagrade za mlade autore biti će proglašeni sredinom travnja, a svečana dodjela nagrada održat će se 13. i 14. svibnja 2024. u Miesovom paviljonu u Barceloni.

Finalisti za glavnu arhitektonsku nagradu Europske unije za suvremenu arhitekturu – Mies van der Rohe 2024. su Gradska galerija suvremene umjetnosti “Plato” iz Ostrave u Češkoj (KWK Promes, Katowice, Poljska), Studentski paviljon TU iz njemačkog Braunschweiga (Gustav Düsing i Max Hacke, Berlin, Njemačka), Škola “Reggio” iz Madrida (Andres Jaque/Office for Political Innovation, Madrid, Španjolska), dogradnja i adaptacija Samostana sv. Franje u Sainte-Lucie-de-Tallano u Francuskoj (Amelia Tavella Architectes, Aix en Provence, Francuska) te “Häge” iz švedskog Lunda (Brendeland & Kristoffersen architects, Oslo, Norveška).

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: jutarnji.hr

Image by Freepik