Apolitični

[FOTO] Rujanske radosti na popularnim Bačvicama

Rujanske radosti na popularnim Bačvicama, zahvaljujući i više nego ugodnom i sunčanom vremenu ove subote privukle mnoge…

Najpoznatija splitska plaža Bačvice, udaljena desetak minuta šetnje od središta grada, živahna je i tijekom rujna. Još kada znamo kako je smještena u plitkoj pješčanoj uvali gdje se u plićaku igra tradicionalna igra „picigin”, ni ne čudi što je često unutar objektiva brojnih znatiželjnika i fotografa, pa tako i našeg Tea Peričića. Podsjetimo, igra je omiljena među Splićanima već više od 90 godina, a ova športska tradicionalna zanimljivost igra se tijekom cijele godine, pa čak i u najhladnijim zimskim mjesecima.

Radosti na popularnim Bačvicama

Na Bačvicama postoji i reflektor za noćnu igru, a od 2005. godine održava se „prvenstvo svita u piciginu”. Zanimljivo je što se picigin ne igra na bodove i u igri nema pobjednika, već je glavni cilj što atraktivnijim skokovima odbijati lopticu dlanom. Dok neki igraju, drugi se sunčaju, a treći lagano ispijaju osvježavajuća pića jer je i rujan ugodno zagrijan u zraku i do 28, a u moru 23 stupnja celzijeva. Raspoložite i vi svoju dušu posjetom kultnim Bačvicama. Nikada nije kasno.