Apolitični

Food Film Festival Zagreb

Spoj film i hrane čini se kao dobitna kombinacija, a ovog rujna gurmani i filmoljupci u Zagrebu će doći na svoje. Naime, od 8. do 17. rujna Zagreb će postati mjesto prezentacije nekih od najboljih zagrebačkih restorana i bistroa, a sve to začinjeno odličnim filmskih programom.

Odlična gastro ponuda jela i pića uz filmska druženja u kojima će se prezentirati tzv. foodie filmovi natjerat će vas na degustaciju i višednevno druženje u kombinaciji dobre hrane i odličnih filmova.

Program Food Film Festivala

Bogati i zanimljivi program kreće ozbiljno, prezentacijom dokumentarnog filma jednog od najpoznatijeg sushi majstora na svijetu, 91-godišnjeg Jira Ona, dobitnika 3 Michelinove zvjezdice za svoja kulinarska umijeća. Film prezentira Jira kao perfekcionističkog kuhara koji nije lako došao do svjetski poznatog imena, ali i njegovu obiteljsku stranu i odnos sa sinovima.

Drugu večer festivala na kino programu sve prisutne zabavit će Bradley Cooper u filmu „Paklena kuhinja”, a nakon toga na programu je britanski film The Trip. U nedjelju na kino platnu prikazivat će se „Today’s special”, film o kuharu s Manhattana. Sve ljepote Provanse potaknut će vas na degustaciju vina filmom „A good year” u kojem glavnu ulogu tumači Russell Crowe. U utorak ćete saznati što se sve može dogoditi ako zabunom dobijete krivu kutiju za užinu u filmu „Lunchbox”. Njemačko-talijanska drama „Mostly Martha” dobila je odlične ocjene filmske kritike, a u sklopu Food Film festivala prikazivat će se u četvrtak, 15. rujna. Posljednji film na repertoaru je „Sideways” glavnu ulogu posvetio je vinu, a bio je i nominiran za nagradu Oscar u pet kategorija.

Kako vam za vrijeme filmova ne bi ništa nedostajalo te biste doživjeli pravi smisao organizacije, u sklopu Food Film festivala,  očekuje vas meni s hranom iz filma te Coca Cola koja je i sponzor događaja.

U sklopu programa organizirane su i brojne radionice pripreme hrane, promocije te ostala zabavna događanja. Očekujte cijelu paletu različitih okusa i mirisa jer će za vas kuhati i hranu pripremati brojni poznati kuhari, a svi ljubitelji vina moći će isprobati neke nove sorte najdražeg napitka.

Food Film Festival ovog rujna za sve ljubitelje ovih dviju umjetnosti, pripremanja hrane i filma, sprema zaista bogat program te ne sumnjamo da će itko ostati gladan, žedan i bez bogatih dojmova. Ulaz na festival je u potpunosti besplatan, stoga se svi zainteresirani ljubitelji filma i dobre hrane već sada mogu početi pripremati za rapsodiju okusa i mirisa u odličnom kulturnom i zabavnom okruženju.