Apolitični

Folklor u Čilipima nedjeljom oživljava tradicije naših predaka

Najveće naselje u Konavlima na samom jugu Hrvatske su Čilipi, izuzetno mjesto za susret s tradicijom, folklornom baštinom i ljubavlju prema pjesmi i narodnim običajima. Ovdje dragi ljudi čuvaju svoju baštinu folklornim manifestacijama koje se organiziraju svake nedjelje na platou ispred mjesne crkve, ali i na glavnom trgu u Čilipima. Ove dvije prirodne pozornice pružaju gostima i turistima uistinu lijep folklorne ugođaj, doživljaj koji od zaborava čuva živuće tradicije naših predaka.

 

Tako će ove nedjelje, 7. lipnja 2015. g., središnji trg krasiti narodne nošnje, ples, tradicijske igre, kola, stari zanati koje će izvoditi i prikazati kulturno-umjetnička društava ovog kraja u programu folklorne priredbe koja će započeti nakon mise u crkvi sv. Nikole u 11:15 sati.
Uz piće dobrodošlice, kao po starom i dobrom običaju domaćina, brojni posjetitelji će tijekom dana moći posjetiti i Etnografski muzej Konavala, zapravo zavičajnu kuću gdje se čuva bogata etnografska građa iz čitavih Konavala, prezentirana u autentičnom ambijentu tradicionalne konavoske kamene kuće. Tu možete kupiti i raznovrsne suvenire s motivima autohtonih proizvoda konavoskog kraja. Želimo vam lijepu zabavu i ugodno druženje u Čilipima.
Više u kategoriji: kulturna baština , glazba
D. Šabić, mag. nov.