Apolitični

FMFS: vijest iz Londona – The Guardian ishvalio manifestaciju koju obožavamo!

Ugledni britanski The Guardian na popis najboljih europskih ljetnih filmskih festivala uvrstio je i jedan u Hrvatskoj – Festival mediteranskog filma Split, koji počinje za manje od mjesec dana.

– Drugi najveći grad u Hrvatskoj prepun je povijesnih znamenitosti, muzeja i mjesta za noćni provod, ali njegova predivna lokacija uz more idealno je mjesto i za slikovit filmski festival. Tijekom dana projekcije se održavaju u kinu unutar zidova 1700 godina stare Dioklecijanove palače. Fokus programa je na filmovima zemalja mediteranske produkcije koji se često mogu vidjeti samo na festivalu – stoji u obrazloženju The Guardiana, čime se Split našao na listi s gradovima kao što su Venecija, San Sebastián, Locarno, Annecy i Karlovy Vary.

Konačni povratak na staro normalno Festival mediteranskog filma Split najavljuje najvećim festivalom dosad, s novim programima i lokacijom! Jubilarno 15. izdanje omiljene dalmatinske kulturne manifestacije donosi nikad više filmova koji će se prikazivati u Ljetnom kinu Bačvice, Kinoteci Zlatna vrata, na platou ispred Doma mladih i na novoj lokaciji – sjeveroistočnom bastionu tvrđave Gripe.

FMFS, koji počinje za mjesec dana (16. – 25. lipnja), otkrio je I svoj ovogodišnji Mediteranom nadahnut vizualni identitet kojeg potpisuje splitski dizajner Karlo Kazinoti.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay