Apolitični

Flota mira uplovila u Kaštela: Možemo i moramo živjeti zajedno u miru

Zamjenik Mili Novak prisustvovao je konferenciji za novinare povodom uplovljavanja flote „Mirno more” u Marinu Kaštela. Tako je flota mira uplovila u Kaštela.
Međunarodno, socijalno-pedagoški i mirovni projekt za djecu i ove godine sačinjava više od 100 brodova čiji su sudionici napravili stanku u Marini gdje će uživati u šarolikom programu, kako na moru tako i na kopnu. Posebno će do izražaja doći jedinstveni duh Flote mira: djeca iz teških socijalnih uvjeta, osobe sa psihičkim ili fizičkim invaliditetom, jedre, vesele se i plešu zajedno – učeći pri tome kroz igru važnu životnu lekciju: Možemo i moramo živjeti zajedno u miru.

Flota Mira, Kaštela

– Mir, gostoljubivost i održiva solidarnost civilnog društva, trebaju sada više nego ikada, jaku podršku na svim razinama.” izjavio je dr. Michael Fuchs, dužnosnik organizacije Mirno more. – Prije svega moramo početi s najmlađima. Upravo djeca, koja su već tijekom svog kratkog života naišla na društvene prepreke u svojoj svakodnevici, uče tijekom Mirnog mora da je miran suživot osnova za radost, zabavu i pozitivno iskustvo, dodala je Mirna Jukić, veleposlanica organizacije. Događaju je prisustvovala i Martina Klenner-Auvillain, izaslanica Republike Austrije u Republici Hrvatskoj.

Uz posađeno drvo masline 2013. godine s djecom flote za ovu godinu nastao je još jedan simbol mirovnog značaja od strane mladih lokalnih umjetnika Dina i Zvone koji su sa sudionicama flote mira mirno more na zidu marine Kaštela dizajnirali mirovni grafit.