Apolitični

Filozofski teatar u HNK-u Zagreb

Ako ste sretno zaljubljeni, čak i ako ste nesretno zaljubljeni, ako još uvijek vjerujete u ljubav, čak ako ste i razočarani, ima li što bolje nego večer uoči Valentinova provesti u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu?
Novo izdanje Filozofskog teatra održat će se 13. veljače, a nova gošća je Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice koja se specijalizirala upravo za ljubav.
Godine 2009. vodeće njemačke dnevne novine svrstale su je među najznačajnije mislitelje 21. stoljeća, odnosno proglasile ju jednom od 12 mislitelja koji „utiru put budućnosti”.
Eva Illouz rođena je u Fesu u Maroku, dok je veći dio svojega života provela u Francuskoj. Gostujuća je profesorica na Sveučilištima Northwestern i Princeton, École des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. godine prva je žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu.
Autorica je nekoliko svjetskih uspješnica prevedenih na 15 jezika, a uz njezino prvo gostovanje u Hrvatskoj, izdavačka kuća Planetopija objavljuje čak dvije njezine knjige Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam i Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo.

Poslije razgovora koji će s njome voditi Srećko Horvat, pridružite nam se na čaši šampanjca te u zagrebačkome Hrvatskom narodnom kazalištu dočekajte Dan zaljubljenih!
Dođite u HNK Zagreb!
Više u kategoriji: Obrazovanje ; Kultura
Izvor i foto:HNK Zagreb
D. Šabić, mag. nov.