Apolitični

Filmske lokacije na kojima se snima “svaki drugi” film

Koja su uopće najpopularnija mjesta za snimanje filmovaGiggster, tvrtka koja se bavi rezervacijom lokacija za snimanje filmova istražila je svijet filmova kako bi saznali odgovor na to pitanje. Jednostavno su zbrojili dovoljno poznate filmove, tj. lokacije koje se pojavljuju u njima, a rezultati su sljedeći…

Na vrhu se našao njujorški Central Park, a kad razmislite, vjerojatno odmah možete nabrojati par filmova u kojima se isti pojavljuje. „Sam u kući 2“, „Kad je Harry sreo Sally“, „Avengers“, „Doručak kod Tiffanyja“ samo su neki od naslova. Uglavnom, pobrojano je da se Central Park nalazi u čak 352 filma.

Odmah nakon njega slijedi kanjon Bronson nedaleko od Los Angelesa. Neplodni, stjenoviti i tajanstveni, kanjon Bronson pokazao se prikladnim mjestom za znanstveno-fantastične filmove i vesterne. Giggster broji 236 filmova koji su koristili kanjon tijekom godina.

Treće je još jedno mjesto u Kaliforniji – park prirode Vasquez Rocks, koje je korišteno za snimanje nekoliko filmova i TV serija na temu Zvjezdanih staza.

No, što je s drugim lokacijama, koje se ne nalaze u SAD – u?

Kanadski slapovi Niagare pobrojani su u 143 filma („Pirati s Kariba“, „Superman II“), dok je londonski Trafalgar Square prikazan u 104 filma, a poslužio je kao kulisa za „Wonder Woman“, ali i „Skyfall“ te „101 Dalmatinca“.

Također, popularan je i Cabo de Gata u Španjolskoj, nacionalni park koji je poznat po svojim slikovitim prašnjavim pustinjama i korišten je za filmove poput „Indiana Jones i posljednji križarski rat“, „Dobar, loš, zao“ i „Lawrence od Arabije“.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay