Apolitični

Filmska radionica Frooom! u Prelogu i Sinju

Prvo izdanje odgojno-obrazovnog programa filmskih radionica Frooom!, za djecu i mlade, po prvi puta gostuje u Prelogu i Sinju. Naime, od 29. kolovoza do 2. rujna u prostorima knjižnice i čitaonice u Prelogu te u Kulturno-umjetničkom središtu Sinj polaznici od 9 do 14 godina starosti besplatno će moći pristupiti raznim radionicama i filmskim matinejama.

Što je Frooom!

Odgojno-obrazovni projekt Frooom! nastao je u suradnji s udrugom Bacači sjenki, a zamišljen je kao edukativni program za djecu i mlade koji si je za osnovni cilj postavio filmsko opismenjivanje djece i njihovo uvođenje u svijet stvaranja jednog filmskog uratka. Radionice Frooom! zamišljene su kao ljetna škola u sklopu koje djeca diljem zemlje mogu sudjelovati u raznim edukativnim i zabavnim programima, snimanja i montiranja vlastitih filmskih uradaka, diskutiranju, gledanju filma i učenju o filmskoj umjetnosti. Već otkrivena darovitost nije osnovni motiv da se krene s Frooom! programom, već isključivo zainteresiranost i ljubav prema filmu, a odgojni i obrazovni segment radionice Frooom! pobrinut će se da vaše dijete spozna svoju nadarenost kada je u pitanju filmsko stvaralaštvo.

Termini radionica u oba grada odvijat će se od 8 do 16 sati, a kroz timski i individualni rad djeca će nakon radionice steći osnovno znanje o nastanku filma, ali i nezaboravno iskustvo zajedničkog učenja, usvajanja tehnika i naravno, gledanja filmskih klasika za djecu.

Voditelji radionice u Prelogu su filmski autor i snimatelj Vedran Senjanović, glumica Sanja Milardović te animator i pedagog Stipe Bagaraić. U Sinju će djecu će voditi filmski i kazališni redatelj Boris Bakal, glumica Nada Kovačević, glumac i scenarist Veno Mušinović te psihologinja Ivana Bandić.

Radionica Frooom! u dva navedena grada odvija se u suradnji s udrugama EFEKT i S.K.U.P. te iz organizacije najavljuju da su puni iščekivanja oko upoznavanja malih novih filmskih nada.

Svi roditelji koji u svojom djeci vide nove filmske nade još uvijek mogu prijaviti dijete na Frooom! radionice i to putem mail adrese frooom.filmskradionicamail.com ili putem službene stranice

http://www.frooom.eu/uplate-prijave-cijene/.