Apolitični

Filmaši su priredili toliko serija za ovu godinu da su i tri godišnja premalo

TV kuće i streaming servisi (HBO, Netflix, Amazon, Disney+, Hulu, Apple TV+, Peacock, Paramount+…) nastavljaju producirati “sadržaj” i pripremati atrakcije kako bi primamili nove pretplatnike i zadovoljili stare, sretni što će napokon uspjeti pustiti pojedine serije odgađane zbog pandemije. Ovih dana, tj. do kraja siječnja, izlaze Netflixovi aduti “Ozark 4”, krimi komedija “Žena u kući preko puta djevojke na prozoru” i južnokorejska zombi serija “Svi smo mrtvi”, te HBO-ovo “Pozlaćeno doba” od kreatora “Downton Abbeyja” kao zagrijavanje za ono što slijedi do konca prosinca.

VUČJI ODGOJ 2 (3. veljače; HBO)

S obzirom na to da je četvrta sezona “Westworlda” upitna za premijeru 2022., “Raised By Wolves 2” se nameće kao najočekivanija SF serija godine.

PAM I TOMMY (2. veljače; Hulu)

Viđali smo scene sa snimanja serije o krađi i curenju skandaloznog “kućnog videa” Pamele Anderson i Tommyja Leeja, a sad je vrijeme da je napokon i pogledamo.

PROJEKT ANNA + BRIDGERTON 2 (11. veljače + 25. ožujka; Netflix)

“Inventing Anna” je adaptacija zloglasne istinite priče, objavljene u “New York Timesu”, o prevarantici koja se lažno predstavljala da je bogata nasljednica iz Njemačke kako bi postala dio elitnog newyorškog društva, a u glavnoj ulozi se nalazi zvijezda “Ozarka” Julia Garner.

“Bridgerton” je pogodio “žicu” kad je koncem 2020. erotizirao kostimirane romanse, postavši dotad najgledanija Netflixova serija; u međuvremenu ju je detronizirala “Igra lignje”.

MOON KNIGHT + MS. MARVEL + SHE-HULK

Upravo je predstavljen foršpan za “Moon Knight” gdje Oscar Isaac glumi bivšeg marinca s poremećajem ličnosti koji dobiva moći egipatskog Boga mjeseca, a u seriji ćemo, u jednoj od njegovih posljednjih uloga, gledati i tragično stradalog Gasparda Ulliela kao Midnight Mana.

Supermoći dobiva i tinejdžerka pakistanskih korijena (Iman Vellani) u seriji “Ms. Marvel” koja će predstaviti prvu Marvelovu muslimansku superjunakinju i pripremiti teren za njezino pojavljivanje u filmu “The Marvels”, nastavku “Kapetanice Marvel”.

Treća i najočekivanija superherojska serija je “She-Hulk”, fokusirana na rodicu Brucea Bannera (Mark Ruffalo), odvjetnicu Jennifer Walters (Tatiana Maslany), koja postaje kao on – ženska inačica zelenog diva.

Cijeli članak, najave i opise ostalih serija možete pronaći na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay