Apolitični

FILM SHAWNA LEVYJA ‘Free Guy‘, je najuspješniji holivudski izdanak u zadnjih mjesec dana

Tko bi to rekao, film o video igrama koji su mnogi okrstili kao križanac “Truman Showa” s Jimom Carreyjem i Disneyjevog crtića “Krš i lom”(Wreck-It Ralph) najuspješniji je holivudski izdanak u zadnjih mjesec dana, po prihodima je čak uspješniji od inovativnog (i subverzivnog) blockbustera “Odred otpisanih: Nova misija”.

Mislim da je tu presudnu ulogu odigrao Ryan Reynolds, koji je u dva “Deadpoola” pokazao da zna biti jako provokativan i neumjereno prostačiti, ali ovdje naprosto plijeni šarmom i simpatičnošću.

“Free Guy” je zapravo blaga satira na suvremenu holivudsku situaciju u kojoj je sve podređeno bučnim blockbusterima, a filmovi kakvi su se nekad proizvodili bačeni su u drugi plan. McKeys i Millie predstavnici su te nove struje koja nikako da dobije pravo glasa, dok je Antwan – u izvrsnoj interpretaciji Taike Waititija – reprezentant zločestih holivudskih tajkuna.

Život pritom ironično oponaša fikciju, pa se Ryan Reynolds pohvalio da je Disney prezadovoljan rezultatima njegovog filma pa je dao zeleno svjetlo za pripremu projekta “Free Guy 2” i tko zna još koliko nastavaka. 

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia