Apolitični

Film ‘Mulan‘ koji je trebao spasiti ljeto u kinima ide na streaming platformu Disney+!

Vijest se doima šokantno. Jedan od dva glavna filma koji je trebao spasiti ovo holivudsko ljeto, Disneyjev blockbuster “Mulan”, čiji budžet iznosi 200 milijuna dolara (plus još tko zna koliko milijuna marketinških troškova) završit će na streaming platformi Disney+. Morate imati pretplatu na tu platformu (to iznosi oko 7 dolara) i zatim platiti još 30 dolara i moći ćete uživati u spektaklu od kojeg vam – po riječima Disneyjevih šefova – zastaje dah.

Američki su prikazivači bijesni, mnogi od njih računali su na skoro otvaranje kina, pogotovo u državama u kojima se koronavirus povukao, a sad su ostali bez jednog od dva glavna oslonca. Drugi je akcijski ZF “Tenet” Christophera Nolana, za koji je Warner Bros također smislio kompliciranu strategiju, prvo će u međunarodnu distribuciju, i to u one zemlje koje su procijenjene kao sigurne, dok će ga u Americi najprije gledati u državama “najmanjeg rizika od zaraze”. I to još nije definitivno, možda upravo sada WB pregovara sa streaming platformom koja nudi najbolje uvjete.

Tako se raspored predstojećih premijera jako stanjio. Vjerojatno će nas Warner Bros vrlo brzo obavijestiti da će i njegov blockbuster “Wonder Woman 1984”, koji se trebao početi prikazivati 2. listopada, dobiti novi datum premijere negdje naredne godine ili će i taj na neku streaming platformu, što bi bio definitivni udarac posrnuloj kino mreži.

Da bi dobro poslovala, kina bi morala imati bar dvije-tri jake premijere svakog vikenda, ali njih trenutačno nema ili ih je jako malo u izgledu.

Najopasnije je što smo u razdoblju kad sve više zaboravljamo na odlazak u kino, a sve se više navikavamo na provod uz televizor. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay