Apolitični

Film „Lijepo mi je s tobom, znaš” u Galeriji Sikirica

Ovoga petka, 21. listopada, u sinjskoj Galeriji Sikirica ne propustite pogledati hrvatski dokumentarni film „Lijepo mi je s tobom, znaš”. Projekcija filma dogovorena je u 19 sati, a nakon filma bit će organiziran i razgovor s redateljicom Evom Kraljević.

Projekcija filma i razgovor s redateljicom dio je programa koji je organiziran u sklopu projekta KineDok te sinjske udruge Sinjska umjetnička komuna koja organizira projekcije dokumentarnih filmova na različitim lokacijama u Sinju te tako podiže kulturnu razinu mjesta. Inače, projekt KineDok alternativna je distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i kreativne autore dokumentarnih filmova u Hrvatskoj.

Film „Lijepo mi je s tobom, znaš” dokumentarni je uradak redateljice Eve Kraljević koja je odlučila snimiti film o odnosu svoje sestre Mije i sebe. Mia je djevojka s Downovim sindromom, a Eva je ljubav prema svojoj sestri, ali i prema kameri, pokazala desetogodišnjim dokumentiranjem njihova odnosa.

Predivna, iskrena dokumentirana priča o odnosu dviju sestara koje ne mare za svakodnevnim površnim i prolaznim zadovoljstvima, prikaz je njihova odnosa u različitim fazama njihova života i odrastanja.

Svakako posjetite sinjsku Galeriju Sikirica i priključite se kombinaciji projekta KineDok i udruge Sinjske umjetničke komune te uživanjem u dokumentarnom filmu „Lijepo mi je s tobom, znaš” nakon čega možete upoznati redateljicu Evu Kraljević koja vam vrlo zorno prikazuje najintimnije segmente svoga života i odnosa sa sestrom Miom. Trailer za film možete pogledati na ovome linku.