Apolitični

Festival znanosti diljem Hrvatske na temu otkrića

Festival znanosti, koji počinje u ponedjeljak diljem Hrvatske, donosi ove godine više od 600 besplatnih događanja posvećenih otkrićima u znanosti, s ciljem poboljšanja komunikacije između znanstvene zajednice i javnosti.

Festival se održava do 21. travnja u 23 grada, od Bjelovara, Čabra i Vinkovaca do Otočca, Pule i Hvara, a tradicionalno jedan od bogatijih programa pripremio je Tehnički muzej Nikola Tesla, u kojemu se manifestacija u ponedjeljak navečer službeno otvara.

Voditelj Festivala znanosti Marijo Zrna kaže kako je ovogodišnja tema inspirirana radošću otkrivanja. ”Svake godine Festival se održava u znaku jedne od glavnih tema, a ove smo godine izabrali otkrića kao nešto što nas okružuje jer sve što koristimo netko je morao otkriti”, rekao je.

Najavio je da će se idućih šest dana održati niz radionica, prezentacija, predavanja o otkrićima s različitih znanstvenih područja, ali i o drugim znanstvenim temama koje su aktualne.

Obuhvaćena su različita znanstvena područja, od astronomije, prirodoslovlja i matematike do elektrotehnike, farmacije, kemije, sve teme koje bi mogle biti zanimljive i poučne, napomenuo je.

Cijeli članak možete pročitati na: narod.hr

Foto: Pixabay