Apolitični

“Festival svjetla Zagreb 2018.” od 15. do 18. ožujka

Kulturno-umjetnički projekt ‘Festival svjetla Zagreb 2018.’ održat će se od 15. do 18. ožujka na 19 lokacija povijesne gradske jezgre s atraktivnim audiovizualnim instalacijama i projekcijama, najavila je u utorak Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, koja organizira projekt.

‘Festival svjetla, drugi po redu u Zagrebu, kreće u četvrtak, 15. ožujka s početkom u 18 sati i trajat će do nedjelje, 18. ožujka, do 23 sata. Jako nam je drago da smo s našim partnerima ove godine uspjeli organizirati čak 19 lokacija’, rekla je Bienenfeld na konferenciji za novinare.

Festival će se održavati u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, kod spomenika A.G. Matošu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu i sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

Bienenfeld je istaknula važnim što su se u projekt ponovno uključile kulturne institucije.

Osim Klovićevih dvora, koji su lani bili točka okosnica cijelog festivala, projektu su se priključili i Muzej grada Zagreba, Hrvatski institut za povijest, ali i glumci koji će uz kip Antuna Gustava Matoša recitirati njegove stihove. Na Vranicanijevoj poljani ponovno će biti instalacija jajeta, a sve će biti začinjeno sa svjetlom i vrhunskim svjetlosnim efektima.

U Art parku će, rekla je, postaviti vinograde na obroncima ispod Strossmayerovog šetališta gdje su nekad bili gradski vinogradi, što malo ljudi zna, pa će se svjetlosnom instalacijom vratiti u taj dio zagrebačke povijesti.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Shutterstock