Apolitični

Festival „Putevima baštine” u Solinu

Festival „Putevima baštine” organizirao se u sklopu EU projekta „Connecting Separated” (Program IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007. – 2013.)

Ovog ponedjeljka upriličilo se svečano otvorenje festivala Putevima baštine u prostorijama javne ustanove u kulturi – Domu kulture Zvonimir Solin na kojem se posjetiteljima obratio gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević, predstavnici projektnih partnera te stručnjaci koji su sudjelovali na izradi projektnih materijala – arheolog Ivan Alduk, krajobrazni arhitekt Igor Belamarić i Stipe Božić ispred HGSS Stanice Split.

Festival „Putevima baštine” u Solinu

Uz otvaranje izložbe o projektu je predstavljene turističke karte, katalog/vodič po kulturnoj ruti te promotivni video, nakon čega je uslijedilo druženje za posjetitelje.

Tom prigodom su se paralelno odvijale likovne i eko radionice za djecu na novouređenoj šetnici na ušću Jadra koja je također financirana sredstvima iz projekta Connecting Separated.

Svečano otvorenje šetnice održat će se u subotu, 24. rujna, kada će studenti, autori urbanih instalacija, provesti posjetitelje od točke i točke, dok će suvremeni umjetnik Vedran Perkov vizualne instalacije nadograditi onom zvučnom. Dođite i vi u Solin.