Apolitični

Festival pustolovnog turizma – Vele Luka outdoors 2017.

Festival pustolovnog turizma – Vele Luka outdoors 2017.

Glavni događaji započinju 23.09. u 15,30 sati sa Vele rive u Veloj Luci. HGSS kao organizator, osigurati će i snimke dronom, te biti na raspolaganju i natjecateljima i vašoj ekipi.

HGSS zajedno s partnerima organizira od 22. do 24. rujna, Festival pustolovnog turizma (Vela Luka Outdoors 2017.). To je već četvrto takvo događanje u kojem se okupljaju najbolji hrvatski, ali i strani trail trkači koji odmjeravaju svoje snage po brdima i valama tog dijela otoka. To je istovremeno i završna utrka Otočke lige, gdje će se saznati i sveukupni pobjednici godine. Tu je i biciklistički maraton, te penjači na atraktivnoj umjetnoj stijeni . Organizira se i Mala škola penjanja za najmlađe, te ZIP line, a u petak 22.rujna biti će i projekcija pustolovnih filmova. Festival vodi poznati pustolovac Daniel Lacko. Centralna fešta završava s koncertom sastava Ljetno kino iz Zagreba.

Cilj je promovirati nove sadržaje i ponudu izvan glavne sezoni i iskoristiti velike mogućnosti Hrvatske i glad svjetskog turističkog tržišta za novim destinacijama i novim oblicima turizma. Radi se o globalnim trendovima jer u svijetu takav turizam raste po stopi od više od 60% godišnje, što je veliki potencija

Otok Korčula je svojevrsni muzej svjetske povijesti na otvorenom, od prahistorije (Vela Spilja) do današnjih dana. Istovremeno ima niz prirodnih i drugih atrakcija i time je jedinstveni prostor spoja turizma, sporta, povjesti i kulture. Čitava Hrvatska, a posebno naši otoci zbog cjelogodišnje povoljne klime i položaja u Europi, idealna je destinacija za cjelogodišnji turizam, a zbog uvećanja broja konzumenata, HGSS je izuzetno zainteresiran da je takva ponuda odvija na siguran način i da od toga koristi imaju svi,, a poglavito lokalno stanovništvo. Naime pripadnici HGSS-a su i sami pustolovci, pa svu svoju stručnost i iskustvo žele usmjeriti u tom cilju.

Mislim da će utrke i događanja biti vrlo atraktivna te se nadam da ćete to popratiti.

Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a