Apolitični

Festival mediteranskog filma u srcu Mediterana

Split je i ove godine domaćin Festivala mediteranskog filma, respektabilne kulturne manifestacije na području Jadrana koje je u proteklih sedam godina pogledalo na desetke i desetke tisuća posjetitelja. Ljudi su prepoznali vrijednost filmova koji su produkcijski i tematikom povezani uz Mediteran, a Split kao grad istančane filmske publike sretno diše jer festivalski uradci upravo tu doživljavaju svoje premijerne izvedbe i prikazivanja dok ih kino distribucija s malim vremenskim odmakom priželjkuje.
Javne promocije filmova dodatno su obogaćene ozračjem koje nudi „grad podno Marjana” a to su prirodni atraktivni ambijent, plaže, borove šume, ugođaj mora itd. Sve ovo izaziva zadovoljstvo kod posjetitelja koji prate ovaj festival, a njih je iz godine u godinu sve više. Kino Bačvice ambijentom i kultnim nazivom vrlo je traženo mjesto u gradu za vrijeme festivalskog druženja, svi ga žele posjetiti, biti viđeni i prava je šteta što nije veće, a kritičari i filmofili ističu kako jedino u Splitu mogu na poseban način doživjeti premijerne filmove zbog podneblja, odlične organizacije te autentičnog mediteranskog ozračja.

Dodajmo kako se tijekom dana projekcije održavaju u kinoteci Zlatna vrata koja se smjestila u samoj Dioklecijanovoj palači. Programski festival obuhvaća dugometražne i kratkometražne filmove, promocije mlađih filmskih autora te gostovanja i uživo programe s uglednim domaćim i stranim filmskim umjetnicima. Filmsko druženje na Bačvicama popraćeno je odličnim zabavama i feštama koje nas polako i sigurno uvode u predstojeću ljetnu turističku sezonu, pa vas stoga pozivamo da dio lipnja provedete u Splitu, gradu zabave i odmora, i potražite svoje mjesto u kinu Bačvice od 5. do 13. lipnja. Zabave vam zasigurno neće nedostajati.

Više u kategoriji: kultura
D. Šabić, mag. nov.