Apolitični

Festival kreativnosti i „uradi sam“ kulture na zadarskim trgovima

Mjesto radnje Zadar. Trg pet bunara, Forum i Narodni trg ponovno su središta na kojima će se predstaviti neafirmirani autori s vlastitim radovima, održavati kreativne radionice i atraktivni performansi. Uz izložbe u dnevnom programu organizirat će se sajam rukotvorina, nakita, slika, tekstila i keramike, a sve će biti popraćeno etno i world glazbom uz prezentaciju autorskih audio i vizualnih djela mladih još uvijek neafirmiranih umjetnika.

 

Tai chi chuan jedna je vrsta jutarnje vježbe koja će se odvijati na gradskim površinama, rivi, perivoju kraljice Jelene. Tu je i mala škola surfanja koja uključuje kreativne radionice u suradnji sa surf školom Tri strijele; zatim Heklaiku – radionica heklanja za početnike, predavanje i radionica tkanja na okviru, glazbena radionica i još mnogo toga kreativnog za sve koji će posjetiti navedeni festival.
Večer je, pak, rezervirana za glazbena predstavljanja, pjesmu, ples i umjetničke svjetlosne projekcije i performans koje su pripremili umjetnici Gordana i Zorislav Šojat.

Ovaj tjedan je, kao što vidite, prepun događanja u Donatovom gradu, pa vas očekujemo od 25. do 28. lipnja na nekom od gradskih trgova kako bi se priključili festivalu kreativnosti i kulture „Uradi sam“.

Više u kategoriji: Kultura

Foto: zadar.travel

D. Šabić, mag. nov.