Apolitični

Festival Klape Gospi Sinjskoj

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Sabora Željka Reinera i Ministarstva kulture RH, u Sinju će se u četvrtak, 4. kolovoza održati 8. Festival marijansko-duhovne klapske pjesme Klape Gospi Sinjskoj.

Po izboru umjetničkog direktora Festivala, Mojmira Čačije, na Festivalu će nastupiti 10. klapa: Luna, Petrada, Skradinke, Basca, Orca, Munita, Amfora, Kalelarga, Contra i Delmati.

Klape Gospi Sinjskoj

U natjecateljskom dijelu programa klape će pjevati izvorne marijanske pjesme u obradi za klape, dok će u revijalnom dijelu programa izvesti po jednu pjesmu zabavnog sadržaja.
Kao gosti Festivala nastupit će klapa Barun iz Zagreba.
Snimku Festivala prenosit će Hrvatska radiotelevizija na blagdan Velike Gospe, a Hrvatski radio – Radio Split u izravnom prijenosu.


Iako novijeg datuma, festival Klape Gospi Sinjskoj odmah je prepoznat u glazbenom svijetu, pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe, dok je album s Festivala 2011. nominiran u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe.
Festival i ove ima humanitarnu notu, pa će dio prihoda biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.
Festival će se održati ovog četvrtka, 4. kolovoza 2016. g. u 20,30 u dvorištu Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske.
Dođite u Sinj u alkarske dane pohodite ovom izuzetno lijepom glazbenom događaju.