Apolitični

Festival „Kazalište u srcu” pohodi cetinski kraj

 

U organizaciji udruge „Vrata otvorenih mogućnosti” u tijeku je 3. Festival „Kazalište u srcu” na kojemu nastupaju korisnici ustanova i centara koje skrbe o djeci i odraslima s invaliditetom, djeci i osobama s poteškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Među njima su i štićenici Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez” iz Vrlike.

Prema riječima predsjednika udruge „Vrata otvorenih mogućnosti” i producenta Festivala Filipa Glavine, program je izniman po tome što u svojim temeljima sadrži koncept po kojemu umjetnost može i treba aktivno sudjelovati u rehabilitaciji ove osjetljive populacije. Konačni cilj projekta je njihova integracija i inkluzija u društvo.


„Mi imamo jedan autorski projekt koji smo započeli prije tri godine, gdje radimo određene edukacije u domovima i ustanovama i zapravo, ta djeca i odrasli s posebnim potrebama su kruna cijele ove priče. Oni već 9 mjeseci naporno rade na svim tim projektima. Isto tako i njihovi odgajatelji koji rade s njima, pripremaju te predstave da bi mogli na tom Festivalu pokazati što su oni sve radili cijelu godinu.”
Glavina dodaje kako će se u okviru programa Festivala kazališne predstave narednih dana održati u Vrlici, Sinju i Trilju.
Predstava je danas u Vrlici, u njihovoj gradskoj sali. Igra se predstava Loptica skočica koju će izvesti štićenici Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez”. U srijedu, 25. svibnja u 11 sati ista predstava bit će izvedena u kino dvorani u Sinju. Potom će 30. svibnja u gradskom kinu u Trilju, s početkom u 12 sati biti izvedena predstava Tri praščića, koju će izvesti štićenici Centra Juraj Bonaći Split, istaknuo je Filip Glavina te pozvao sve ljude dobre volje da im se pridruže.

Izvor i foto: ferata.hr