Apolitični

Festival Jazz is Back! BP 2021. u Grožnjanu od 14. do 27. srpnja

Grožnjanom će i ove godine u drugoj polovici srpnja odzvanjati zvuci jazza jer će taj istarski gradić od 14. do 27. srpnja ugostiti najveća hrvatska i svjetska jazz imena na tradicionalnom Festivalu Jazz is Back! BP – hommageu svom pokretaču Bošku Petroviću.

Riječ je o najdužem jazz festivalu u Hrvatskoj na kojemu će ove godine tijekom 14 koncertnih večeri nastupiti eminentni jazz i blues glazbenici iz cijeloga svijeta.

Legendarni hrvatski glazbenik Boško Petrović pokrenuo je festival 1999. a Europska jazz federacija proglasila ga je 2008. najboljim europskim malim (boutique) jazz festivalom.

BP Evening na početku festivala

Festival će biti otvoren koncertom BP Evening na kojem će nastupiti Primož Grašić, Mario Mavrin, Vid Jamnik i gosti.

Dan nakon, 15. srpnja, nastupit će Grožnjan All stars – Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Stanić, Karlheinz Miklin Jr., Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz i Goran Rukavina. Zoran Predin održat će koncet 16. srpnja, a večer iza rezervirana je za Andreju, Rundeka i ekipu Ftičeki.

“Žena za sva vremena” Zdenka Kovačiček nastupit će 20. srpnja, a Kaplowitz jazz kvartet 24. srpnja. Završnu koncertnu večer festivala Jazz is Back! BP, 27. srpnja uveličat će hrvatska diva Josipa Lisac, a večer prije nastupit će JM International Music School Finale, studenti i mentori Ljetne jazz škole.

Istaknuto je kako ove godine posebnu pozornost pubuđuje nastup Nica Collinsa, bubnjara i sina poznatoga Phila Collinsa koji je svirao s ocem, a nastupa i solo s vlastitim bendom “Better Strangers”.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Pixabay