Apolitični

Festival dalmatinskih klapa kreće iz Blata s Večeri popularnih skladbi

Klape su potpuno spremne za početak još jednog omiškog Festivala dalmatinskih klapa i s nestrpljenjem očekuju početak srpanjskih zbivanja na kaletama i trgovima grada na Cetini.

No prije toga večeri u Omišu, bit će i nastupi klapa izvan Omiša, čime će se obilježiti i službeni početak ovogodišnjeg klapskog druženja. Naime, 50. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2016. ovog vikenda započinje svoj program i to s Večeri popularnih skladbi koja će se održati u Blatu na Korčuli u subotu, 4. lipnja u Velikoj dvorani Doma kulture Blato s početkom u 21 sat.
Večer Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Blatu na Korčuli održava se u suradnji s Općinom Blato već dvanaestu godinu uzastopce. U natjecateljskoj Večeri popularnih skladbi nastupit će 10 klapa, i to :


Alegrija (ž.) – Supetar, Dalmari (m.) – Maribor, Filip Dević (m.) – Split, Filip Dević (ž.) – Split, Kolapjani (m.) – Sisak, Podvorje (m.) – Kaštel Sućurac, Rećina (ž.) – Šibenik, Salona (ž.) – Solin, Subrenum (m.) – Župa dubrovačka i Sv. Nikola (m.) – Metković.


Najuspješnijim klapama nagrade će dodijeliti publika i stručni ocjenjivački sud, dok će stručno povjerenstvo posebnu nagradu dodijeliti autoru najboljeg aranžmana popularne skladbe. Stručni ocjenjivački sud radit će u sastavu: Dalija Gavranić, prof., Velebit Veršić, prof. i mr. Marijo Krnić koji će na Korčuli pomno pratiti izvedbe naših klapa.
Kroz program će voditi Nike Nagy. Uživajte!

Izvor i foto: fdk.hr, kudzfilipdevic.com