Apolitični

Festival DA2 od 25. listopada u zagrebačkoj Uraniji

U zagrebačkoj Uraniji nas od 25. do 29. listopada očekuje četvrto izdanje festivala koji slavi ljepotu i snagu nadahnuća umjetnosti i stvaralaštva

Zahvaljujući velikom entuzijazmu i posvećenosti umjetničke direktorice Tine Hajon i njenog tima stigli smo do četvrtog izdanja prvog međunarodnog natjecateljskog festivala u regiji, koji objedinjuje filmove o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti.

25. listopada u zagrebačkoj Uraniji počinje DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival, a do 29. listopada imate priliku pogledati čak devet ekskluzivnih i premijernih projekcija filmova na temu dizajna, arhitekture, zanata, umjetnika i umjetnosti. DA2 Festival ujedno je i platforma koja objedinjuje umjetničke svjetove i stvara zajednički prostor kreativnog djelovanja.

Devet odabranih naslova odvest će nas na putovanje od Australije i Amerike, Francuske, Italije do Skandinavije. Imamo priliku vidjeti intrigantan dokumentarac “Majstorica boje i oblika” o nesvakidašnjem životu čuvene finske dizajnerice Maije Isole, s Mary Quant, Britankom, prošetat ćemo svjetskim modnim pistama te vidjeti kako je dizajnirala mini aute, mini suknje i koje su poveznice među njima.

Nadahnut će nas vizionari poput velikog književnika Davida Grossmana ili dizajnera i arhitekta Arnea Jacobsena, a približit ćemo se životnoj filozofiji Richarda Leplastriera jednog od najpoznatijih svjetskih arhitekata.  Očekuje nas i iznenađujuć dokumentarac o Leonardu da Vinciju, koji preispituje autentičnost njegovog djela i beskrupuloznost tržišta umjetnina, a pravu dokumentarističku napetost, uz malo političke intrige, osjetit ćete u dinamičnom filmu o gradnji pariške opere Bastille.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay