Apolitični

Festival čakavske riči u Škripu na Braču

I Brač ima jedan ljetni festival, ali malo drugačijeg sadržaja. Naime, već šestu godinu održava se Festival čakavske riči u Škripu, ovog puta 28. i 29. kolovoza. Na zadovoljstvo svih koji vole bračke poslastice i čakavske riči, Festival je pronašao čarobnu pozornicu iza Muzeja otoka Brača.
Tako ćete u petak s početkom u 21 sat moći uživati u Autorskoj večeri Pjera Mirića pod nazivom „Delmatska zemjo”. Inače je Pjero Mirić dobitnik 1. i 3. nagrade za najbolje stihove na ovogodišnjem Omiškom festivalu, pa će se kao gosti pojaviti ženska klapa Neverin i muška klapa Mriža koje inače izvode njegove pjesme. Ovom prilikom bit će promovirana i ovogodišnja festivalska zbirka pisama „Delmatska zemljo” tiskana u 500 primjeraka, poručuju organizatori.
U subotu će odzvanjati riječju i stihovima velikani bračke i čakavske riči uopće. Od 20.30 u parku pored Herkulesa bit će svečano otkrivena bista Stjepana Pulišelića, a od 21 sat kreće večer Jakše Fiamenga koji će premijerno izvesti svoje Sonete o Braču. Po završetku obje večeri posjetitelje očekuje druženje u predvorju muzeja uz odlične domaće kolače škripskih žena, koji će uz bračke i čakavske riči kao prava gurmanska poslastica ostati u dugom i lijepom sjećanju.
Više u kategoriji: Kultura
Foto: czk-brac.hr
D. Šabić, mag. nov.