Apolitični

Festival božićnih pjesama…

Svi se raduju blagdanu Božića, a kako se početak adventa približava, uz zanimljiva prigodna događanja. Godinama u glavnom gradu susjedne BiH početkom prosinca održava se Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2015.”, a ove godine održat će se 2.12. u koncertnoj dvorani Bosanski kulturni centar u Sarajevu.
Smotra „Kao nekad pred Božić 2015.” posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, brojni posjetitelji će imati priliku uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama, radujući se dolasku najvećeg katoličkog blagdana. Ovaj glazbeno-scenski spektakl osmišljen je kao središnja predbožićna manifestacija u BiH koja se tradicionalno održava u Sarajevu.
Organizatori se raduju još jednom predblagdanskom glazbenom druženje te ističu kako su osnovni ciljevi ovoga projekta, stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu glazbu, tekst i vizualni događaj. Na Festivalu… će zapjevati Zorica Kondža, Vera Svoboda, Crveni koralji, Jasmin Stavros, Đuka Čaić, Matko Jelavić, Dražen Žerić-Žera (Crvena jabuka), Ana Babić, grupa Stijene, Big Band Sarajevo, Vis „Jukići”, tamburaški orkestar Franjevačke teologije u Sarajevu, zbor „Caritasovac”, KUD „Izvor” – Usora, KUD „Vogošća”, Dragana Glumac, Donna & Ratko Bartulović, Denis Ivanović, Amela Hubijer & Jakša Jurjević, Andrea Eli, Mladen Jeličić-Troko, plesna skupina „Bellarte”, Pero Križanović & Slobodan Mišević, Ivona Inox Pek, Marija Lukić, HKUD „Sveti Ante” – Ljubuški,Turistička zajednica Grada Županje… i mnogi drugi koji će glazbom oživiti duh blagdanskog ozračja u glavnom gradu BiH.
Na festivalsko druženje u Sarajevo dolaze i Ratko Bartulović, poznatiji kao Dr. Ratko i Donna, njegova kći, koji će Dalmaciju predstaviti s pjesmom „Božić u mom gradu”.
Svi ste dobro došli!
Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: fokus.ba/Ratko Bartulović/
D. Šabić, mag. nov.