Apolitični

Fešta od vina na Jelsi, dođite

Svake se godine tijekom posljednjeg vikenda u kolovozu (27. kolovoza) organizira tradicionalni sajam vina u Jelsi na kojem se nude najbolja hvarska vina, domaći specijaliteti i obilje zabave.To je Fešta od vina.


Ponuda zabave je raznovrsna i može udovoljiti željama svih gostiju – od najmlađih do najstarijih. U hotelima, uz glazbu, gosti mogu plesati i zabavljati se, uz razne igre i dosjetke. U centru Jelse nalazi se disco-club, dok se na trgovima i pozornici ljetnog kina održavaju koncerti zabavne glazbe te klapa koje njeguju domaći pučki i sakralni izražaj.

Fešta od vina

Fešta vina sastoji se od koncerata, izložbi, igara za djecu, ali i tradicionalnih zabava poput potezanja konopa, skidanja pršuta s konopa i tombole. Naravno, sve to uz bogatu ponudu tradicionalnih jela i, najvažnije, najboljih hvarskih vina.
Vatromet će osvijetliti ješonske porate i ove godine, ugođaj za pamćenje jer je Fešta vina desetljećima duga tradicija obilježavanja početka jematve. Iako atraktivna i turistima, ujedno je prilika domaćima da se uz zabavu opuste pred kraj turističke sezone.