Apolitični

Fešta o’ maraške u Zadru

Grad Zadar nadaleko je poznat po autohtonom okusu voćke maraške te brojnim proizvodima načinjenih upravo od ovog ploda. Ovog petka, 19. kolovoza, s početkom u 20 sati, na zadarskom Trgu Pet bunara održat će Fešta o’ maraške, događaj na kojem će se po prvi puta prezentirati rad mještana grada Zadra i okolice te proizvodi napravljeni od ukusnog ploda maraške.
Maraška ili podvrsta višnje stara je autohtona sorta rasprostranjena u Dalmaciji, a zbog specifičnog okusa i mirisa nerijetko se koristi u proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih napitaka te različitih jestivih namirnica.
Medijska kuća Antena Zadar došla je na ideju da po prvi puta organizira događaj na kojem će biti prezentiran rad Zadrana čiji produkt je ponajviše proizašao iz spomenute voćke.

Fešta o’ maraške

Na događaju, koji će se odviti na jednom od glavnih zadarskih trgova, razni proizvođači prezentirat će svoje proizvode, marmelade, likere, bezalkoholna pića, džemove, vina, koktele te arome za e-cigarete. Svi prisutni na događaju imat će priliku degustirati proizvode ove autohtone vrste višnje, a da atmosfera bude što opuštenija i ugodnija, pobrinut će se nekoliko KUD-ova koji će svojim nastupom uveličati događaj te sve prisutne zabaviti pjesmom i plesom.
Slasne delicije proizvedene rukama stanovnika grada te mještana okolice razveselit će sve prisutne koji će uživajući u autentičnom okusu Dalmacije i zadarskog područja upriličiti prvi događaja ovog karaktera u Zadru. Ne iznenađuje da je upravo maraška dobila čast zauzimanja trona na ovakvom događaju budući da je ova ukusna sorta višnje u višestoljetnoj tradiciji uveseljavala stanovnike Dalmacije spajajući okus i miris Mediterana u zaleđu Zadra.


Ljetna atmosfera i predivan ambijent Trga Pet bunara koji se nalazi u samom centru Zadra, uveličat će ovaj zanimljivi događaj te vjerujemo da će se svi prisutni složiti da bi se Fešta o’ maraške mogla i češće odvijati s obzirom na slatki i sočni karakter druženja.
Sve ljubitelje ove slasne voćke pozivamo na druženje u Zadru jer vjerujemo da će svatko pronaći svoj oblik maraške za degustirati.