Apolitični

Fešta Lovačke udruge Trogir privukla Trogirane i goste

Fešta Lovačke udruge Trogir koja se održala na prepunoj trogirskoj rivi osim Trogirana, privukla je brojne Trogirane i turiste. Na jelovniku su se našli lovački specijaliteti poput veprovine i jelena spremljeni na gulaš, a za pripremu hrane najzaslužniji su trogirski lovci, u prvom redu član Upravnog odbora udruge, Duje Coce.

Fešta Lovačke udruge bila je odlična zabava na kojima su za zabavu bili zaduženi Boris Oštrić i Ribari koji su taktovima dobre glazbe one najmlađe i one nešto starije podigli na ples.
– Odlično se zabavljamo. Oduševljeni smo i svaka čast organizatorima. Hrana je super, i uz dobro piće i pjesmu, ova će nam noć ostati u lijepoj uspomeni na vaš grad, kazali su za Trogirski portal turisti iz Poljske koji su u velikom broju pristigli na feštu.

Fešta Lovačke udruge


Uz zamjenika gradonačelnika Radovana Sladu-Šilovića, svoje je kolege došao podržati i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik županijskog lovačkog saveza Mladen Balić, pohvalivši ih za organizaciju i odlično spremljen lovački gulaš.
Inače, ovogodišnja lovačka fešta posvećena je trogirskom slavuju, pokojnom Vinku Coci koji je dugo godina bio član udruge, a tradicionalno je humanitarnog karaktera, pa će tako i ove godine prihod od donacija biti doniran jednoj od potrebitih udruga. Podsjetimo, prošlu godinu to je bilo Centar za rehabilitaciju „MIR” iz Rudina.


– Skuhali smo preko 200 kg mesa i pripremili oko 300 porcija gulaša. Zadovoljni smo kad vidimo kako brojni turisti, a i naši domaćini uživaju u spremljenoj spizi na lovački način, rekao je predsjednik Lovačke udruge Trogir Goran Džimbeg koji već tradicionalno uz svoje kolege uz potporu grada Trogira i Turističke zajednice organizira ovu feštu u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta.