Apolitični

Fešta od folklora u Dicmu

Šesta Fešta od folklora održala se povodom dana općine Dicmo i blagdana sv. Jakova i sv. Ane u ponedjeljak, 25. 7., u organizaciji općine Dicmo i KUD-a Dicmo. Dicmanjani i njihovi gosti uživali su u muškoj i ženskoj reri, ojkalici, gangi, guslama i klapskom pjevanju.

Fešta od folklora okupila je poveći broj ljubitelja kulturne folklorne baštine cetinskog kraja i gostiju iz Dalmacije. Domaćin Kud Dicmo otvorio je večer folklora s muškom i ženskom rerom, a nakon njih mlađi naraštaj KUD-a Dicmo, djeca do 12. godina, koji su osnovani prije godinu oduševili su sve prisutne sa izvedbom starog sinjskog kola.

Fešta od folklora

Osim domaćina nastupali su KUD „Naši korijeni” iz Kljaka, klapa „Šinjorine” iz Kaštel Sućurca, Ivan Delaš, odnosno baba Manda, guslar Dujo Sablić, udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, KU „Zvuci kamena i krša” te ponajbolje gangašice Tomislavgrada i Posušja.


Za sve koji su nastupali nakon folklora održana je prigodna večera u restoranu Sunshine. Dodajmo kako je na pravi i zanimljiv način voditeljski dio fešte folklora odradila Anita Brajković, inače tajnica KUD-a Dicmo i dicmanjska pjesnikinja.