Apolitični

Fashion 60-tka u Omišu

19:00 Izložba dizajna u Muzeju grada Omiša
20:00 Polazak F60 iz Splita (stanica na Sukoišanskoj)
21:00 Dolazak u Omiš na izložbu dizajna
22:00 Projekcija filma Ivana Perića
23:00 After party u caffe baru Volta
Ovo je program zanimljivog modno-umjetničkog programa koji će se realizirati zahvaljujući ideji i trudu dviju djevojaka – Julija Tomasović i Suzana Vuljan.
Autobus s najljepšom kontrolom, vožnja s pićem i ženama sa stilom, dizajnom na vrhuncu, kartama koje svi žele… – Fashion 60-tka je jedini autobus u kojem nitko neće gledati kroz prozor, slušati svoju glazbu i ostati žedan, najavljuju organizatorice manifestacije kakve do sada nije bilo na našem području…
Cilj ove manifestacije je povezati Omiš i Split te navedene gradove utisnuti na kulturnu kartu Dalmacije kao gradove koji, osim tradicionalne umjetnosti, promiču nove medije primijenjene i suvremene umjetnosti.
Fashion 60-tka je dobila naziv po autobusu broj 60, Prometa d.o.o i dodatku TKA koji zapravo i nije dodatak, već je pomalo provocirajuća igra riječi, na granici lapsusa, u kojoj je slovo T suvišno sve dok se ne dođe do spoznaje da TKA nije dodatak, već, u našem slučaju, samostalna riječ koja se odnosi na treće lice jednine glagola „tkati” (izraditi, maštati…) – ističu organizatorice događaja, Julija Tomasović, dizajnerica i voditeljica umjetničkih radionica i Suzana Vuljan, modna dizajnerica i organizatorica modnih revija pod nazivom Moda na kvadrat.
Fashion 60-tka će se održati u petak, 2.10.2015., s početkom u 19 h kada će se u Muzeju grada Omiša otvoriti izložba dizajna.
Na izložbi i reviji svoje radove će predstaviti neafirmirani i afirmirani dizajneri s područja cijele Hrvatske. Neki od njih su Boris Ljubičić, Mala radnja dizajna, Lp design, Zoo Zid, Majin proizvod, Obekei, Blanche of art, Bag design, Maio design i mnogi drugi.
Osim originalnih dizajnerskih proizvoda, cijela revija bit će upotpunjena vizualnim efektima, performansima, instalacijama i dj. glazbom.
Dolaskom u Omiš, putnici Fashion 60-tke pridružit će se izložbi u Muzeju grada Omiša gdje će biti organizirana izložba dizajnerskih proizvoda, projekcije filma Ivana Perića i after party uz zvuk DJ-a Juri. Provedite i vi nekoliko sati u gradiću na Cetini koji vam se s modnim i artističkim događajem predstavlja na početku listopada.
Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: tz-omis.hr
D. Šabić, mag. nov.