Apolitični

Faroski kantaduri nastupili na “Danima kršćanske kulture” u Splitu

Faroski kantaduri nastupili na “Danima kršćanske kulture” u Splitu
Impresivnom glasovnom izvedbom, koju je pratio i scenski osmišljen nastup Faroski kantaduri su splitsku publiku uveli u trenutke drame križnoga puta


U sklopu glazbenog programa manifestacije “Dani kršćanske kulture” u crkvi Gospe od zdravlja u Splitu 4. travnja održan je koncert Faroskih kantadura na kojem su nastupili izvođači iz Starog Grada koji njeguju napjeve koji su kroz povijest svjedočili odanost hrvatskog naroda Bogu i Katoličkoj Crkvi.
Faroski kantaduri su ansambl koji je brojnim nastupima širom Hrvatske i svijeta promovirao hvarsku i hrvatsku kulturnu baštinu, ali oni su i više od pjevačkog ansambla. Dio su iznimno vrijedne hvarske živuće tradicije koja kroz procesiju „Za Križem“ već pet stoljeća, svake godine u Velikom tjednu, nastoji obnoviti pokidane veze između grješnog čovjeka i Boga. Impresivnom glasovnom izvedbom, koju je pratio i scenski osmišljen nastup Faroski kantaduri su splitsku publiku poveli u neka prošla vremena u kojima je ova tradicija nastala i sačuvana do današnjega dana, a snažnim dojmom uveli su u trenutke drame križnoga puta.


Privilegija služenja svete mise na narodnom, staroslavenskom jeziku, koju su Hrvati imali u odnosu na brojne europske narode, iznjedrila je vrijednu glazbenu baštinu, a upravo Faroski kantaduri neumorno rade na njenom čuvanju i promoviranju.