Apolitični

Exit Festival kreće i u virtualne vode: Ulaze u Multiverse i izdaju NFT

Popularni EXIT festival u posljednje je vrijeme krenuo u virtualne vode. To ne znači da se i dalje neće održavati u fizičkom obliku tijekom ljeta, već i da će posjetitelji moći uživati u dobroj glazbi i atmosferi, čak i ako fizički ne mogu biti na samom festivalu. 

Naime, u sklopu izložbe Expo 2022 Dubai, posjetitelji Srpskog paviljona imaju priliku doživjeti EXIT festival u virtualnoj stvarnosti i to s mjesta koja nikome nisu dostupna – točno pored Davida Guette na Glavnoj pozornici ili uz Solomuna i Paula Kalkbrennera na Dance Areni.

Kako bi stvorili dojam da je gledatelj zaista na pozornici, poznate festivalske lokacije snimljene su 8K 360 VR kamerom prošlog srpnja. Tako kroz EXIT VR, posjetitelji u Dubajiu mogu biti na dunavskom Varandinskom mostu, koji svake godine pređe na tisuće ljudi kako bi stigli do Petrovaradinske tvrđave i festivala, “prošetati” kroz glavni ulaz i raskršće koje vodi do brojnih festivalskih pozornica i zona, a na Glavnoj sceni čeka ih David Guetta i druge zvjezde, dok pogled na hram elektronske glazbe i jutra za pamćenje mogu imati i iz VIP zone.

Osim toga, objavili su i kako ulaze u metaverse te najavili predstavljanje specijalne digitalne umjetnosti u obliku nezamjenljivih tokena, odnosno NFT-ova. 

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr