Apolitični

Evo gdje se u Hrvatskoj najviše plaća kriptovalutama

Istražili smo koliki je interes hrvatskih građana za plaćanje digitalnim valutama.

U Hrvatskoj je ulaganje u kriptovalute još uvijek znatno jače od korištenja kriptovaluta za plaćanje koje je još u povojima.

“Plaćanje kriptovalutama u Hrvatskoj tek počinje. Osobno taj način plaćanja koristim na dnevnoj razini, od hrane i pića, goriva, ulaznica za koncerte do bijele tehnike i automobila”, rekao nam je u prosincu prošle godine Nikola Škorić, čelni čovjek Electrocoina, tvrtke koja posreduje u trgovanju kriptovalutama i procesira kripto plaćanja.

Još u povojima, ali…

Tada nam je predstavio najveću suradnju na domaćem tržištu kriptovaluta, onu između Electrocoina i Konzuma koji je kupcima na svojoj web stranici omogućio da robu plaćaju kriptovalutama preko Electrocoinova PayCeka, prvog hrvatskog payment procesora za kriptovalute.

U taj se pothvat prije Konzuma upustio Tifon koji je na svojim benzinskim postajama uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama od 2. veljače prošle godine. Iz Tifona kažu da je od tada do danas broj transakcija na mjesečnoj razini u stalnom porastu.

No prije svih u ovaj je pothvat krenuo Grad Sveta Nedelja. Među prvima u svijetu uveli su mogućnost plaćanja komunalne naknade kriptovalutama.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay