Apolitični

eVisitor – pripremite se što kvalitetnije za turističku sezonu

Glavna turistička sezona kuca na vrata, pa su u završnici priprema svih koji se na bilo koji način bave turizmom i ugostiteljskom djelatnošću. Da bi turisti imali potpunu lagodu u mjestu boravka, svakako doprinosi i što kvalitetnija njihova prijava nadležnima.

S ciljem što kvalitetnijeg korištenja novog sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, TZG Omiš i TZO Dugi Rat organiziraju besplatne edukacije za iznajmljivače privatnog turističkog smještaja. Tema edukacije je administrativno poslovanje (vođenje knjiga, aktualna i najčešća pitanja) i sustav E-visitor. Edukacija će se održati u četvrtak, 12. svibnja 2016. i petak, 3. Lipnja 2016. s početkom u 18 h u hotelu „Plaža” u Omišu. Predavač je Anamarija Cicarelli, voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj i ovlaštena edukatorica za eVisitor od strane HTZ-a.


eVisitor je jedinstveni online informacijski sustav koji povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj i omogućava dnevni uvid u stanje turističkog prometa, ažurnu bazu podataka o smještajnim objektima i pružateljima usluga smještaja, izvještavanje u statističke i marketinške svrhe u realnom vremenu te bolju kontrolu naplate boravišne pristojbe s ciljem ostvarivanja većih prihoda u sektoru turizma. Važno je napomenuti da su svi korisnici eVisitora obvezni preuzeti svoje pristupne podatke kako bi se mogli služiti sustavom, stoga Turistička zajednica općine Dugi Rat ovim putem poziva sve iznajmljivače koji do sada još nisu učinili, da preuzmu pristupne podatke za sustav eVisitor, radnim danom od 07:00 do 14:00 sati u Uredu TZO Dugi Rat. Pristupne podatke za sustav eVisitor može preuzeti isključivo nositelj Rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu uz predočenje osobne iskaznice. Kako bi osigurali svoje mjesto na edukaciji, prijavite se telefonskim pozivom u ured TZO Dugi Rat na broj 735–244. Dobro došli!

Izvor i foto: dugirat.com