Apolitični

Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu

Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu


Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je 11. Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, koji se do 23. veljače 2017. godine održava u Vukovaru. Svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu.


Ova ideja protekla je upravo od hrvatskih svećenika. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, ujedno i veliku obavezu, po drugi put biti domaćini prvenstva nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine. Hrvatska reprezentacija osvojila je kroz 10 natjecanja 2 zlata, 3 srebra, 3 bronce i dvaput 4. mjesto, javlja nam vjerni čitatelj iz Osijeka Mate Matas.


Grad Vukovar izabran je za domaćina s posebnim razlogom jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s novijom hrvatskom poviješću te samom događaju dati i humanitarnu notu. Naime, sav prihod s finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji Križnog puta u Vukovaru.
Na EP u Vukovaru nastupaju svećenici iz 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćini Hrvatska.


Pokrovitelji 11. Europskog prvenstva u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko – osječka nadbiskupija, Grad Vukovar i Vukovarsko – srijemska županija, a u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza. U nastavku vam donosimo i nekoliko fotografija koje na poseban način oplemenjuju ovu igru koja polako i sigurno zauzima stupce u medijima, a posebno kada igraju svećenici.
Četvrtak, 23.02.
– 11,00 – sv. Misa u franjevačkoj crkvi Gospe Fatimske, Borovo naselje – predvodi mons. Vlado Košić, biskup sisački
– 13,00 – finalni dan u Sportskoj dvorani Borovo naselje
– 18,15 – završna ceremonija