Apolitični

Europski gradovi u koje morate otputovati ako volite uličnu umjetnost

Kada putujemo redovito su nam na listi galerije, muzeji, kazališta pa i koncerti koje želimo posjetiti u određenom gradu. No, često umjetnost nije rezervirana samo za zatvoreni galerijski ili koncertni prostor. Često se ona nalazi svuda oko nas, gdje god da se okrenemo. Takav je slučaj i s uličnom umjetnosti.

Berlin

Berlin je definitivno prvi na popisu gradova koji morate posjetiti ako volite umjetnost. Grad slobode, zanimljivih kulturnih i povijesnih slojeva, grad koji često pruža utočište upravo onima koji se u svojim rodnim mjestima nisu mogli osjećati slobodno. 

London

Prijestolnica Velike Britanije, grad bogate povijesti, jedna od svjetskih metropola i predvodnica po mnogočemu, London se nametnuo kao trendseter u mnogočemu tako i u uličnoj umjetnosti.

Pariz

Pariz za nas nosi prefiks “najromantičnijeg grada”. Grad ljubavi, umjetnosti, boema, danas urbano središte te poslovna i financijska meka Francuske nosi poseban duh kojeg je teško opisati riječima.

Hamburg

Još jedan njemački grad našao se na našem popisu omiljenih gradova u koje morate otputovati ako volite uličnu umjetnost. Urban, zanimljiv, osebujan, jedno je od središta europske graffiti scene.

Amsterdam

Kada bi izgovorili “najliberalniji grad u Europi” vjerojatno biste odmah pomislili na Amsterdam i ne biste pogriješili.

Barcelona

Katalonski biser, burnog i urbanog temperamenta Barcelona je desetljećima središte urbane kulture u kojem god smjeru da se okrenete. 

Cijeli članak, fotogaleriju i više o pojedinim gradovima možete pronaći na: journal.hr