Apolitični

Europski gradovi koji su najviše iznenadili turiste: “Kaotičan je i prljav, ali uvijek bih se onamo vratio”

Na popisu gradova koji su negativno iznenadili forumaše našao se i Dubrovnik, koji je ljeti prepun gužvi, ali je zato u proljeće puno bolja destinacija za istraživanje…

Jedan od najboljih načina za izbjegavanje turističkih zamki na putovanjima je čitanje knjiga ili foruma na kojima putnici dijele savjete, fotografije i iskustva, a upravo na Redditu možete pronaći diskusije o europskim gradovima koji najviše iznenađuju, bilo pozitivno ili negativno. Odabrali smo neke od komentara s kojima se složio najveći broj sugovornika. 

Primjerice, Rwn115 napominje kako je Plovdiv u Bugarskoj nepravedno zanemaren te kako se ondje proveo puno bolje nego u Sofiji. Plovdiv je posjetio u vrijeme pandemije, kada je u gradu bilo jako malo turista.

Na popisu gradova koji su ga negativno iznenadili našao se Dubrovnik, prvenstveno zbog gužvi i premalo mjesta za zabavu, kao i Zürich zbog nepristupačnih ljudi. Forumaši su mu savjetovali da posjeti Dubrovnik u proljeće, kada nema gužvi, cijene su povoljnije, a vrijeme toplo.

Leopardo96 preporučuje Beč, “najčišći grad koji je ikada posjetio”, Nürnberg i Veneciju, bez obzira na turiste, ali Zamość i Zakopane u Poljskoj nikome ne bi savjetovao.

Na popisu pozitivnih iznenađenja našli su se i gradovi: Leipzig, Bremen, Freiburg, Görlitz, Granada, Kišinjev, Valletta, Wrocław, Bologna i Lyon.

A među gradovima koji se ne preporučuju su: Bukurešt, San Marino, Marseille, Palermo, Palmanova i Cork.

Cijeli članak i preporuke za ostale gradove možete pronaći na: punkufer.dnevnik.hr