Apolitični

Europski dan tvrđava – predstavljena publikacija “Šibenik: Grad tvrđava”

U sklopu obilježavanja Europskog dana tvrđava, koji se ove godine održava na šibenskim tvrđavama sv.Mihovila i Barone, predstavnici organizatora Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik predstavili su publikaciju ‘Šibenik: Grad tvrđava’ i time najavili početak bogatog trodnevnog programa koji se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a održava se od 20. do 22. rujna 2018. godine.

Tvrđava kulture priključila se inicijativi obilježavanja Europskog dana tvrđava, koju je pokrenula Europska mreža utvrđenih gradova i obrambenih fortifikacija EFFORTS, unutar koje je Ustanova članica. Pokrenuta povodom Europske godine kulturne baštine, inicijativa u svom prvom izdanju za cilj ima predstaviti široj javnosti utvrđenja diljem Europe kao mjesta promoviranja raznolikosti kulturnog nasljeđa.

Publikaciju „Šibenik: Grad tvrđava“, u izdanju Tvrđave kulture Šibenik, detaljnije je objasnio Josip Pavić, stručni suradnik Odjela za kulturno povijesnu baštinu, naglasivši da se radi o vodiču namijenjenom široj publici koji prezentira dosadašnja i najnovija saznanja o šibenskim fortifikacijama u kasnom srednjem i ranom novom vijeku.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Pixabay