Apolitični

Europom se širi nova velika teorija zavjere, ima veze s eurom

“To je savršen alat za nadzor i digitalnu diktaturu.”

Europom se širi nova teorija zavjere. I to ona koja nema nikakve veze s gušterima u ljudskom obliku ili masonima ili COVID-om, a vrlo je i vjerojatno da nikad niste čuli za nju, ali bez brige, hoćete jer uzima maha.

Ta je teorija je razlog zašto Marc Friedrich, 47-godišnji autor financijskih bestselera, upozorava na mikročipove koji se ugrađuju pod kožu ljudi i zašto Jörg Meuthen, član Europskog parlamenta, upozorava na tajno vladino nadziranje javnosti. U Amsterdamu se već održavaju javni prosvjedi, piše Politico.

Na površini ne djeluje da bi ovaj problem mogao prouzročiti snažnu reakciju javnosti. No upravo to je razlog, kažu protivnici, zašto je toliko zlokoban. Radi se o digitalnoj verziji eura – “gotovini” koja se čuva i koristi za plaćanja putem pametnih telefona, za razliku od plaćanja kreditnim karticama, bankovnim transferima ili dobrim starim kešom – koju Europska centralna banka želi uvesti 2026. godine. Posljednje ankete pokazuju da za ovaj plan zna tek trećina Europljana, a još manje ga razumije.

Friedrich razumije. “To je j***na zamka”, objasnio je sažeto.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay