Apolitični

EU uskoro testira prehrambene proizvode po jedinstvenoj metodologiji

Povjerenica za pravosuđe i zaštitu potrošača Vera Jourova najavila je u petak da će metodologija za testiranje kvalitete prehrambenih proizvoda biti spremna u travnju, a da će se u svibnju moći pokrenuti koordinirana kampanja po zemljama članicama testiranja proizvoda u sklopu borbe protiv različite kvalitete proizvoda iste robne marke.

“Ne želim prihvatiti da se u nekim dijelovima Europe ljudima prodaje hrana lošije kvalitete nego u drugim zemljama, a iste marke i u istom pakiranju”, izjavila je u petak u Pragu povjerenica Jourova.

Jourova je rekla da Istraživački centar Europske komisije uz potporu 16 zemalja članica radi na zajedničkoj metodologiji testiranja proizvoda koja će biti spremna u travnju. “To će omogućiti zemljama članica da u svibnju pokrenu koordiniranu kampanju testiranja”, ističe Komisija.

Testiranje će obuhvatiti proizvode iz potrošačke košare koji se prodaju u većini zemalja članica. Testirat će se kemijski sastav kao i okus, a rezultati istraživanja bit će objavljeni do kraja godine.

Cijeli članak možete pročitati na: objektivno.hr

Foto: Shutterstock