Apolitični

EU nema koordinacije oko mjera: Italija postrožila uvjete, a Austrija se otvara za turiste

Cijepljeni mogu bez ograničenja putovati u Francusku, a necijepljeni moraju pokazati negativan rezultat PCR testiranja ili antigenski test koji nije stariji od 24 sata. Moguće je nasumično testiranje i cijepljenih i necijepljenih putnika pri dolasku. Svaka se država na svoj način bori s pandemijom. Nema koordinacije. Austrija se polako otvara nakon lockdowna. Zatvaranje je, tvrde, bilo učinkovito pa se regije postupno otvaraju.

Prema informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova, od 16. prosinca do 31. siječnja 2022. svi putnici iz država članica EU i država Schengenskog sporazuma mogu ući u Italiju bez obveze odlaska u karantenu samo ako predoče EU COVID potvrdu. Uz to, moraju pokazati i negativan molekularni test koji nije stariji od 48 sati ili antigenski test koji nije stariji od 24 sata. Osobe koje nisu cijepljene ili nisu preboljele COVID-19 morat će na pet dana u karantenu. Italija je zbog toga dobila “packu” iz Bruxellesa.

Mađarska je ukinula sva ograničenja za ulazak u tu državu iz Hrvatske, Austrije, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Slovačke i Ukrajine, bez obzira na nacionalnost i imunitet na koronavirus

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay